Ajánlott receptek

Fürjhúsleves – Recept

Hozzávalók:

– 3-4 db konyhakész fürj

Leveszöldségek:

– 2-3 db sárgarépa, 2-3 darab fehérrépa
– 4 gerezd fokhagyma
– fél fej kelkáposzta
– zeller gumó vagy zeller zöld
– só, egész bors

A tormamártáshoz

– 2 db friss zsemle
– 1 szál torma
– 2 dl savanykás tejföl

Elkészítés

A konyhakész fürjeket, egészben hideg vízbe feltesszük főni pont úgy, mint amikor húslevest főzünk. Ha a víz elkezd forrni, beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a kelkáposztát nyugodtan hagyhatjuk egy darabban is. Lehabozni nem kell, mert a fürjnek nem lesz habja. Sózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot is. Akkor lesz igazán ízletes a levesünk, ha a húst és a zöldségeket pont ellepi a víz. Amikor a leves már majdnem kész, elkészítjük a tormamártást.

A tormát lereszeljük, a zsemléket kockára vágjuk. Egy edénybe beletesszük a kockára vágott zsemléket, rámerünk a húsléből, amitől a zsemle elolvad. Annyi levet adjuk csak hozzá, amitől mártás sűrűségű lesz, ekkor hozzáadjuk a reszelt tormát és összeforraljuk. A tejfölt csak azután keverjük bele, miután már lezártuk a tüzet a mártás alatt. (10 perc alatt el is készülünk vele.)

Amikor a leves készre főtt a fürjeket kivesszük, a mellét és a combját kicsontozzuk és ehhez kínáljuk a  tormamártást. Igazán különleges, ha még keményre főtt fürjtojást is adunk mellé.

Köszönet a recept közléséhez – a gasztroangyal.hu weboldalnak!

Rendeljen tőlünk Online még ma! Amennyiben nem tud személyesen érte jönni, úgy TÖRÉSMENTES POSTÁZÁST is választhat! Rendelés ⇒


Grillezett fürj, Dél Karolina Stílusban – Recept

Ha még soha nem sütött vagy grillezett fürjet, akkor tényleg kellene adni neki egy esélyt. Ezek alapvetően pici csirke féle madarak, de zamatosabb íze és szuper lágy a húsuk. Ez egy klasszikus szabadtéri party grill étel: Egy rakás sült fürj, slathered mártásban, az emberek falatoznak az udvaron, miközben sört isznak nevetve.Lehet ezt nem szeretni? Kezdjük a tisztítással. Tudom, hogy kicsit, piszkos munka és sokan nem szeretik. De ez tényleg csak egy főzés előkészülete és rövid idő lesz. Használja a konyha ollót vágja ki a gerincet a fürjnek, majd távolítsa el következő lépésben a bordákat egy éles késsel vagy ollóval. Minél kevesebb csont marad, annál jobb. Ha vásárol a fürjet, akkor gyakran kapható “alagút csontú,” ami azt jelenti, hogy csak az egyetlen csont maradt a madarakon azok a lábak és szárnyak. Tehát vásárolhat konyhakészen vagy megkér egy háziasszonyt segítsen 🙂 Tegye a fürj mellét oldalával felfelé a vágódeszkára, majd nyomja meg erősen és lelapul.

Grillezni őket ilyen módon nagyon könnyű lesz. Kicsi olajjal, sóval ízesítjük, és kell egy forró grill. Kezdje a mell oldalával felfelé így lehet főzni az egész madarat anélkül, hogy megégetnénk a kényes mellhúst. Amint azon az oldalon jól megsült és pirított – egy kicsit “égett” ez így lesz jó ne féljen – csak akkor ugye fordítsa majd meg a másik oldalára. Ecsettel lekenheti már ekkor a választható öntettel. Így kicsit hosszabb ideig tart, de ez olyan egyszerű kellemes kikapcsolódás. Nem teljesen ugyanaz a dolog, mint a grillezés, csak tartsa távol a fürjet, közvetlen hőtől. Meg kell majd kenn többször is. Bolti Szószban nagy választék van. Lehet menni Európába és csak használni olívaolaj, citromlé, néhány gyógynövény, só, bors. Vagy Jöjjön ide Amerikába a BBQ hazájába és használja a kedvenc mártásunkat. Nekem van több barbecue szósz receptem több mint amennyi barátom. Kedvencem ehhez a grill fürjhöz egy mustáros-alapú, Dél-Carolina-stílusú barbecue szósz. Ez tökéletesen illeszkedik a fürjhöz. Általában két fürjfejenként van egy adag de én ebből ettem már hatot egy grill partin, és láttam egyébként illedelmes fiatal nőket hogyan ettek (zabáltak) négyet. És ha nem kap mindenki enni? Semmi gond, hiszen következő nap hideg ebédre is fenomenális akár a sült oldalas hidegen is finom.

Grillezett fürj a South Carolina barbecue szósszal

Szeretem barbecue-t főleg a mustár-alapú South Carolina stílust. Nyugodtan használja ezt a mártást grillezett fácán combokhoz, vagy a gyors sült fürjekhez. El fog ájulni annyira finom porhanyos.

4 adagra

  • Előkészülési idő: 30 perc
  • Főzési idő: 15 perc
  • FÜRJ 8-16db, gerincet eltávolítottuk, és laposra előkészítettük
  • 3-4 evőkanál olaj

A csoda Szósz

  • 4 evőkanál vaj
  • 1/2 hagyma, reszelt
  • 1/2 csésze sárga mustár (üveges az igazi)
  • 1/2 csésze barna cukor
  • 1/2 csésze almaecet
  • 1 evőkanál száraz mustár (csípős mustár)
  • 2 teáskanál cayenne bors
  • 1 db babérlevél
  • Só ízlés szerint

A mártáshoz először. Melegítsük fel a vajat közepes lángon, majd hozzáadjuk a hagymát, és pirítsuk, amíg áttetsző, üveges nem lesz kb 3-4 perc. Adjon minden mást hozzá, keverjük jól, és lassan főzzük 30 percig vagy tovább ameddig nem kap kellemes ízt és állagot.

Rendeljen tőlünk Online még ma! Amennyiben nem tud személyesen érte jönni, úgy TÖRÉSMENTES POSTÁZÁST is választhat! Rendelés ⇒

Print Friendly, PDF & Email