Rövid történetünk a Fürjtojás találkozásával.

Budai Attila vagyok egy mozgássérült fiatalember. Elhiheti, ha valakinek nekem tényleg sokat segített és segít a fürjtojás a mai napig. 28 műtét után epekő problémáim is lettek mikor is mentő vitt el majd kivették az epehólyagomat 34 évesen. Ezután tavaly ősszel kerestem milyen diétát is tarthatnék be pont én aki csak úgy falta előtte a grill (tarja, grill kolbász stb.) ételeket. Majd ráakadtam a kis tarka tojásra, hogy őszinte legyek előtte még sosem ettem nem is tudtam ilyen létezik. Vettem 5 madarat csináltunk neki magunk fából ketrecet a kis napi munka jót tett kicsit kimozdultam a napi 10-12 óra számítógépezés (Adatbázis manager lennék) mellől majd annyira sok tojást evett kis családom velem együtt, hogy gyorsan növekedett a fürjcsapat ami jelenleg 550 db körüli de megtartjuk a családias jelleget én nem vagyok vállalkozó aki vesz 3000 madarat berakja őket egy fólia alá és csak tojjanak tojjanak. Igaz 1 évembe és rengeteg fizikai munkába, papírmunkába telt de minden közel 12 engedélyem meg is van így a boltok polcain is találkozhat a tojásainkkal és termékeinkkel. Továbbá 2016-tól rendelkezünk Fürjtojás Feldolgozó konyhával melyből csupán én 4db-ról tudok Magyarországon. Rengetegen vágnak fürjet vagy csinálnak füstölt fürjtojást de egy cseppet sem higiénikus környezetben engedély nélkül! De a lényeg, hogy a tyúktojást teljesen lecseréltük minden más maradt szerencsére mindent ehetek mint előtte viszont fél év alatt 8 kg-tól szabadultam meg pedig semmilyen diétát nem tartok csupán a koleszterinnel teli tyúktojásos rántottákat és süteményeket kihagyom s helyette finomabb rántottákat, süteményeket, füstölt fürjtojásokat eszünk úgy, hogy közben méregtelenít is. (E származékok közömbösítése) A fürjtojás évszázadok óta itt van vegyen és egyen s közben töltse fel testét lelkét. (Anti Stressz, agyi vitaminok stb. stb.) 2018-ban egyedül az országban NAGYÜZEM LETTÜNK 🙂


Néhány érv azért, hogy miért minket válasszon.

  1. Hivatalos tenyésztelep vagyunk. Egyedüliként immáron NAGYÜZEM. Érvényes engedélyekkel, rendszeres állatorvosi ellenőrzéssel. Külön Nébih szerződéssel. Számlát, nyugtát adunk minden vásárlás után. Kérjen ön is mindig mindenhol. Rendelkezünk Fürjtojás feldolgozó konyhával. Csak gondoljon bele ön egy Nébih által ellenőrzőt Konyhából vásárolhat ahová csak fürjtojás és vágófürj kerülhet aminek semmi köze a családi konyhánkhoz. Hiszen sokan a pörkölt mellől vagy felette-alatta füstölnek tojást vagy vágnak madarat miközben a gyerek vagy kutyus, cica eszik és tesz-vesz a konyhában 🙂 
  2. Áraink versenyképesek a többi fürjtenyésztő telepekkel összehasonlítva. Nem beszélve a sok feketén termelő „zug-fürjestől” akinél mindegy, hogy szalmonellás volt-e az előző keltetésben a tyúktojás ugyanabban a gépben fog önnek fürjeket keltetni így megfertőzve az állományt. Mi Szalmonella Mentesek vagyunk igazolás itt! Ön dönti el mennyire igényes magával szemben. Venne egy ilyen helyről ráadásul sokszor drágább áron ?
  3. Itt személyesen is válogathat megnézve valóban tojó-e ? Mi nem adunk „véletlenül” kakasokat. Mert halottunk, láttunk már ilyet még ismert tenyésztőtől is. Egyszer becsapni és többet nem látni a kedves vevőt ? Inkább én bukjak de ön sose! És térjen vissza hozzánk.
  4. Megtartottuk a családias jelleget így minden madárra odafigyelünk itt nem tömegtermelés folyik. Madarak, ha túlzsúfoltan vannak és nem mozogva csak a tápot eszik több kárt tesznek mint hasznot egészségileg. (telített telítetlen zsírsavak) Változatos étrend, minden másnap alma majd tavasztól-őszig kerti zöldségek. Vitafort tápot cseréltük a sokkal jobb bár drágább AGROFEED-re ez a minőségi táp keverve házi kukorica, búza és 10% kölessel. ( A leggazdagabb gabona: köles) És természetes vitaminok a csodálatos háziorvosunknak köszönhetően!
  5. Új Telephelyünk 125nm-es tág természetes 8 ablakos fénnyel megvilágított tiszta épület a naponta mosható padlóval. Nem ablaktalan fészer, tákolt viskó ahol szenvednek a madarak. Ketreces tartás ahol rögtön kigurul a tiszta tojás és nem pang az ürülékben napokat mint szabad tartásban. 
  6. Tojásainkat frissen hűtve tároljuk a keltetni valót pedig párás 18 celsius fok alatti helyen. Napi leltár kötelezően.
  7. Postán is rendelhet! Aki messzebb lakik de szeretne minőségi fürjtojást vásárolni annak egységesen a posta 2490Ft helyett akár 890Ft Aki nem tud utalni nem kell aggódnia mindössze +390Ft-ért a postásnak is fizethet utánvétellel. Tojás törés biztosan csomagolunk. Így megint spórolhat (törékeny a csomag vételár 50%-a) Már is a zsebében maradt közel 1.600Ft 🙂
  8. Folyamatos akciók. Ingyen szállítás a környéken – Dunaújváros, Dunaföldvár, Solt stb.!
  9. Törzsvásárlóknak kedvezmény. Vendéglátó egységeknek akár extra kedvezmény.
  10. Tojásainkkal a boltokban is találkozhat. Akitől eddig vásárolt vajon az ő fürjtojásával is?

Havi 3 tonna feletti rendelésnél már speciális fürj tojótápot kapunk a gyártól…


Telephelyünket rendszeresen hivatalos NÉBIH állatorvos ellenőrzi. De ez kötelező is 501 db feletti állománynál! Az ön közelében lévő fürjestől is kérjen mindig engedélyt. Mi minden szükséges engedéllyel rendelkezünk ezért nyugodtan vásárolhat tölünk! Természetesen fogyasztás előtt a tojást mindig mossa meg!