Tenyészállományok

Tenyészállományunkat 5 vérvonalból tenyésztettük ki!

  • Eredeti Tamago Japán fürjek
  • Antal Imre Fürjelnök madarai
  • Hartai gazdasági fürjek
  • Hetényegyháza B. József
  • Ráckevei Kakasok 

„A tisztaság fél egészség” tartja a mondás amit mi igyekszünk komolyan venni a gyakran meszelt falakkal és a mosható PVC padlóval, porelszívó ventilátorral az alomtálcák napi takarításával!

Nevelelő és Tojó ketrecek

Szívem szerint szabadon tartanám a madarakat egy hatalmas fürj farmon. Sajnos erre jelenleg nincsen még lehetőségem de későbbi terveim között szerepel. Erre a rendszerre kaptam Megyei állatorvosi engedélyt hiszen itt a madarak és a tojás sem találkozik ürülékkel amit a szabadtartásban sajnos szinte lehetetlen elérni. Így ott napokat is panghat a tojás a székletben, ha nem szedik gyakran össze. Emellett nehéz kivédeni egerek, patkányok támadását továbbá galambok egyéb madarak fertőzés behurcolását… Eléggé steril és stresszmentes nyugodt védett helyet kell biztosítani nekik. (kutya, macska kizárásával) Láttam élőben több helyen a kertben fürjeket tyúkokkal együtt… Ami eleve tilos a szalmonella és tetvek miatt. Szóval egy igazán jó fürj farm nagyon költséges és minden zavaró tényezőtől mentes. Ha csak szimplán szeretne egészséges tiszta friss tojásokat vásárolni, akkor jó helyen jár 🙂

Az életerős vidáman mozgékony fürjcsapat

youtube-video

Mindig is előtérbe helyeztük, hogy madarainknak jó legyen még, ha ez jóval több időbe is telik zoolit universal-ban is szoktak fürdenek ami nagyon jót tesz nekik. 2 naponta alomcsere és a mindig friss víz elkerülhetetlen éppen úgy mint a pontosan beállított hőfok és páratartalom.

Imádják a nagy gilisztát nézze hogy küzdenek érte

youtube-video

Fontosnak tartjuk, hogy ne egyhangú tápon éljenek madaraink tudom ez megint eltér a többi fürjestől és jóval több munka is nekünk. Almát, salátát és mint itt is sok gilisztát ehetnek így változatos étrend mellett unalmasnak sem mondható az életük. Kezdetben még mi készítettük ketreceinket.