Miért a fürjtojás és fürjhús?

A Fürjtojás közel 100 betegségre lehet gyógymód

Egy átlagos család (4 fő) gond nélkül elfogyaszt havonta 5 dobozzal azaz 120db-al. Hiszen sokkal több mindenre használható mint a tyúktojás ráadásul még egészségesebb is lesz tőle nem kell aggódni a koleszterin miatt sem sőt… (HDL vs. LDL) A fürjhús is közel 5x egészségesebb!

Még is hogyan s miként használjuk ?

A kutatók arra jutottak, hogy az erek meszesedése, az érfalak rugalmatlanná válása 40 év felett lineárisan nő. A felmérés szerint a heti három tyúktojásnál többet evőknél lényegesen előrehaladottabb volt az érfalak károsodása, mint azoknál, akik hetente legfeljebb két tojást ettek. Ezért is váltson FÜRJTOJÁSRA!!! Ha többet eszik csak egészségesebb lesz nincsen mellékhatás hiszen allergiamentes!

Ha a recept szerint 1 tyúktojás kell azt szorozza be 4x és már is helyettesíthet minden ételt. Noha drágább kicsivel mint a tyúktojás még sem annyival mint kellene, ha közel 7x több jótékony hatása, akkor reálisan 1 fürjtojás 70Ft is lehetne… Tudom sokan bio tyuktojást vesznek vagy azt tartják megfelelőnek ettől független a beltartalmi értéke szinte semmivel sem lesz jobb a ketreces tyuktojásnál.
Biztosan próbált volna már nyers tojást ilyen olyan célra de nem merte használni a szalmonella miatt ? Most ennek végleg vége hiszen a fürj teste sokkal melegebb, mint a tyúké, így a fürj képes elpusztítani a tojásban lévő baktériumokat. Ettől független nekem van érvényes Szalmonella Negatív eredményem folyamatosan ez a NÉBIH előírás. (Megekinthető itt)

Rengeteg betegségre jelent megoldást enyhítést. Léteznek 240 napos 120 napos és 60 napos nyerstojás kúrák is. Mi a házi majonézért is imádjuk 🙂 Végre ehetünk adalék mentes tartósítószermentesen úgy majonézt, hogy sokkal finomabb mint a boltban és még egészséges is! Sokat gondolkoztam már gyerekként is, ha a tojás sárgája sárga, a mustár is sárga az étolaj is sárga amik a majonéz fő alkotóelemei, akkor miért hófehér szinte az összes bolti majonéz ?!

Jóval több a HDL a hasznos koleszterin a fürjtojásban. (HDL koleszterin az ún. „jó” koleszterin. Hiányában, alacsony szintje esetén nő az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata.) Tehát ebből sok kell ami van is sokkal több jó koleszterin van a fürjtojásban mint a tyúktojásbanamiben sajnos a rosszból az LDL van több. (LDL, LDL-C: Az ún. „rossz” koleszterin. Emelkedett értéke esetén nő az érelmeszesedés, a szívinfarktus és az agyvérzés kockázata.)


Csodálatos Fürjtojás

Neves kutatók azt mondják, hogy ezt a tojást kell „a szuper étel”-nek nevezni, mert nagyon jó hatással van az egészségünkre, sőt segíti a harcot az elhízás ellen is. Szerintük a táplálkozásban a tojás a táplálék egyik leggazdagabb jó esszenciális hozzávalókat tartalmaz, és mindig mindennel kell fogyasztani, legalább napi 1-2db. Az Élelmiszer-tudományi folyóirat tett közzé egy cikket, amelyben a kutatók hangsúlyozzák a tojás fontos szerepet jelent általános egészségvédelmi, szempontok szerint valamint a többletsúly elvesztése és a jó közérzet fenntartása végett.

Dr. Carrie Ruxton vezetője, a tanulmány adatait elemezték, nem kevesebb, mint 71 korábbi tanulmányt kollégáival. A kutatás célja, hogy a tyúktojás tápanyagtartalma és azok szerepe az emberi étrendben. Kiderült, hogy míg a tyúktojás kalóriában szegény, a Fürjtojás gazdag fehérjében és tele van alapvető tápanyagban mely fontos az egészség szempontjából, mint a D-vitamin és a B12, a szelén és a kolin. (az Agy vitaminja)

A tojás gazdag antioxidánsokban

A vizsgálatok azt is megerősítették, hogy más fehérje-tartalmú élelmiszerek közül a tojások tartalmazzák a leggazdagabban azokat az aminosavakat, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges növekedés és fejlődés a gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek részére. 

Ezen túlmenően, a magas szintű antioxidánsok a tojás segítségével megakadályozza az időskori makuladegeneráció (makuláris degeneráció), amely a vezető oka a vakság a fejlett országokban

A tojás gazdag D-vitaminban

A kutatások azt mutatják, hogy a gyerekek, tinédzserek és az idősek, akik fogyasztottak sok húst és azok emberek, akik nem isznak elég tejet, nekik is jelenthet alternatívát a fürjtojás. A tanulmány egyik legfontosabb felfedezés az volt, hogy a tojás nagyon fontos forrása a D-vitamin, valamint a fogyasztás is jelentősen növeli a napi bevitelt ennek a nagyon fontos vitaminnak. 
Az alacsony D-vitamin szint összefügg számos betegséggel: többek között a csontritkulás, a rák a szívbetegségek, a sclerosis multiplex, valamint egyes immunal betegségek, sőt a mentális zavarokkal. A fürjtojás bizonyult, hogy egy nagyon értékes forrása a vitamin, B1, B2, B6, B12 és D-vitamin, vas, magnézium, cink, réz, foszfor és egyéb alapvető mikro-tápanyagok, ásványi anyagok és aminosavak, ezért kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása.
Az egészséges táplálkozás miatt ajánlott főleg nyersen. Sok embernek nem tetszik ez az ötlet, de hogy az íze kellemesebb legyen, akkor keverjük a narancs vagy paradicsomlével esetleg mézzel. Annak érdekében, hogy erősíti az immunrendszert és javítja a vér minőségét ennek során 60 darab ajánlott. Kezdetben 3, majd 5 tojást egy nap el kell fogyasztani. Nyilván senki nem arra utal, hogy a fürj tojás bármilyen világmegváltó csoda-gyógyszer, és meggyógyítja teljesen a súlyos betegségeket, mint a rák vagy hasonló, de a pozitív hatása az emberi szervezetre bizonyítottan jótékonyan hat.

Fürjtojást kell tekinteni az egyik legjobb ismert természetes kezelési termékeknek.

Kínai orvosok már használják fürjtojás kezeléseket több száz éve ragyogó eredményekkel. Mivel fürjtojással lassan egyre könnyebb találkozni, a piacon is egyre többen kezdik végre értékelni, hogy alkalmazásával aktív természetes gyógymód elérhető töredék áron mint a vegyi termékek melyek sok mellékhatását is közömbösítheti.
A szakértők és a természetes kezelési módszerek hívei azt állítják, hogy fürjtojással pozitív hatása van az emberek stressz problémákra, magas vérnyomás, emésztési zavarok, gyomorfekély, májproblémák, a vérnyomás és a lipid-szabályozás, migrén, asztma, vérszegénység, különböző típusú allergia, ekcéma, szívproblémák, bronchitises betegségek, depresszió, pánik és szorongásos betegségek. Fürjtojással is ismert, hogy a növekedés ösztönzése, növeli a szexuális étvágyat, serkenti az agyi funkciókat, amely javítja intelligencia hányados és általában regenerálja a szervezetet.

(A fenti információk nem helyettesítik az orvosok véleményét. A fürjtojás nem gyógyszer és nem alkalmasak betegségek kizárólagos kezelésére valamint megelőzésére, az emberi szervezet működési zavarainak egyedüli helyreállítására. A leírások tájékoztató jellegűek.) Figyelem a fürjtojás nem csodaszer! Kérje ki háziorvosa véleményét. Hiába fogyaszt egy jó terméket, ha mellette iszik, dohányzik stb. ezeket elkell hagyni!

A fürjnek nem csak a tojása de a húsa is sokkal egészségesebb mint a tyúké!