Fürjhúsleves - Recept
Hozzávalók:
- 3-4 db konyhakész fürj
Leveszöldségek:
- 2-3 db sárgarépa, 2-3 darab fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- fél fej kelkáposzta
- zeller gumó vagy zeller zöld
- só, egész bors
A tormamártáshoz
- 2 db friss zsemle
- 1 szál torma
- 2 dl savanykás tejföl
Elkészítés
A konyhakész fürjeket, egészben hideg vízbe feltesszük főni pont úgy, mint amikor húslevest főzünk. Ha a víz elkezd forrni, beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a kelkáposztát nyugodtan hagyhatjuk egy darabban is. Lehabozni nem kell, mert a fürjnek nem lesz habja. Sózzuk és hozzáadjuk a szemes borsot is. Akkor lesz igazán ízletes a levesünk, ha a húst és a zöldségeket pont ellepi a víz. Amikor a leves már majdnem kész, elkészítjük a tormamártást.
A tormát lereszeljük, a zsemléket kockára vágjuk. Egy edénybe beletesszük a kockára vágott zsemléket, rámerünk a húsléből, amitől a zsemle elolvad. Annyi levet adjuk csak hozzá, amitől mártás sűrűségű lesz, ekkor hozzáadjuk a reszelt tormát és összeforraljuk. A tejfölt csak azután keverjük bele, miután már lezártuk a tüzet a mártás alatt. (10 perc alatt el is készülünk vele.)
Amikor a leves készre főtt a fürjeket kivesszük, a mellét és a combját kicsontozzuk és ehhez kínáljuk a tormamártást. Igazán különleges, ha még keményre főtt fürjtojást is adunk mellé.
Köszönet a recept közléséhez - a gasztroangyal.hu weboldalnak!
Rendeljen tőlünk Online még ma! Amennyiben nem tud személyesen érte jönni, úgy TÖRÉSMENTES POSTÁZÁST is választhat! Rendelés ⇒